Opći uvjeti kupnje

1. Uvod

Internet trgovinom www.evolve.ba upravlja firma Evolve d.o.o., nadalje u tekstu ponuđač odnosno prodavatelj. Korisnik je osoba koja koristi naš sustav, odnosno kupac u internet trgovini, nadalje u tekstu kupac. Slijedeći uvijeti poslovanja uređuju način funkcioniranja internet trgovine www.evolve.ba, prava kupca i poslovni odnos između prodavatelja i kupca.

2. Narudžba

Kupac može naručiti na jedan od sljedeća dva načina:
 
2.1. Narudžba putem web formulara
Kupcu se prilikom narudžbe putem web formulara nakon što upiše sve potrebne podatke, prepiše kod i klikom miša pritisne pošalji prikazuje se opisno potvrda narudžbe. Potvrda narudžbe znači da je proizvod uspješno naručen. Ukoliko se ne prikaže takva potvrda narudžbe, kupac mora ponoviti postupak. Narudžbe s krivim podacima broja telefona ili e-maila neće biti izvršene.
 
2.2. Narudžba elektronskom poštom
Kupac može naručiti određeni proizvod i elektronskim putem na e-maila info@evolve.ba. Da bi narudžba elektronskim putem na e-mail info@evolve.ba bila valjana potrebno je upisati: ime, prezime, adresu, poštanski broj i grad, broj telefona te proizvod i količinu kutija koje se naručuje.

Prodavatelj je dužan poslati potvrdu narudžbe/pošiljanja putem e-maila nakon što je proizvod poslan. Kupac može otkazati ili promijeniti narudžbu u roku od jednog sata od izvršene narudžbe elektronskim putem na e-mail info@evolve.ba, Ukoliko kupac u navedenom roku ne otkaže ili promijeni narudžbu, smatra se da se ugovor za kupnju proizvoda između kupaca i prodavatelja nepovratno zaključio. Narudžbe s krivim podacima broja telefona ili e-maila neće biti izvršene.

3. Rok dostave i dostava

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku zapakirati i poslati naručeni proizvod. Ukoliko je narudžba izvršena od strane kupca putem web formulara, SMS-om, ili putem elektronske pošte radnim danom do 11 sati, prodavatelj pošiljku šalje isti radni dan. Ukoliko je narudžba izvršena nakon 11 sati, pošiljku prodavatelj šalje prvi sljedeći radni dan. Pošiljka u pravilu može pristići na željenu adresu kupca u roku od dva do tri radna dana. Dostavljač dostavlja pošiljke svaki radni dan. Službeni rok dostave je 3 radna dana. Ukoliko kupac ne primi pošiljku u roku od 4 radna dana od primitka potvrde narudžbe/pošiljanja, tada kupac može obavijestiti pošiljatelja na e-mail: info@evolve.ba. Trošak dostave je 7,00 KM. Zbog velikog broja zahtjeva naših kupaca koji zahtjevaju izrazitu diskreciju bez kompromisa, pošiljatelj je dužan zapakirati i dostaviti kupcu vrlo diskretno; u neprozirnoj kutiji, bez oznake sadržaja na vanjskom djelu kutije ili bilo koje oznake putem koje je moguće bez otvaranja kutije saznati sadržaj kutije i tako kompromitirati zagarantiranu diskreciju kupca.

4.Trošak dostave

Kupac je dužan platiti troškove dostave, osim ako to nije drugačije naznačeno. Cijena dostave za područje BiH iznosi 7,00 KM.

5. Plaćanje

Prodavatelj nudi dvije vrste plaćanja:

1.Plaćanje kreditnim karticama i putem sustava PayPal. Plaćanje je 100% sigurno.

2.Plaćanje pouzećem s otkupninom

6. Otkaz narudžbe

Svaki kupac može otkazati narudžbe u roku jednog sata od izvršene narudžbe na e-mail info@evolve.ba. Ukoliko kupac u dogovorenom roku ne otkaže ili promjeni narudžbu, smatra se da se ugovor o kupnji proizvoda između kupca i prodavatelja nepovratno zaključio.
 

7. Cijena

Cijena proizvoda izražena je s uključenim porezom. Cijene su važeće u vrijeme narudžbe i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene su prikazane kao redovne cijene i cijene akcija. Redovne cijene su uglavnom preporučene maloprodajne cijene od proizvođača ili uvoznika, odnosno cijene koje oblikuje sam prodavatelj. Akcijske cijene se prikazuju samo ako je akcija u tijeku.

8. Pravila o privatnosti

Prodavatelj se obavezuje zaštititi sve osobne korisničke podatake u skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe narudžbi (slanje informativnog materijala, ponudi, te računa), te ostalu potrebnu komunikaciju. Osobni podaci niti u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

9. Odricanje od odgovornosti

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta i odredba u bilo koje vrijeme i u svakom slučaju, bez obzira na razloge i bez prethodne najave. Prodavatelj ulaže napore kako bi se osigurala ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se promjeniti prije nego prodavatelj ažurira podatke na internet stranicama. U tom slučaju, prodavatelj će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu da odustane od kupnje ili da zamjeni naručeni proizvod. Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj mišljenja o proizvodima kojeg su napisali korisnici. Prodavatelj nije odgovoran za informacije koje su mišljenje korisnika i oslobođen je bilo kakve odgovornosti koje proizlaze iz podataka u mišljenjima i dojmovima korisnika. Podaci objavljeni na internet stranici www.evolve.ba namijenjeni su isključivo općem informiranju i ne mogu zamijeniti osobni posjet liječniku. Ukoliko smatrate da Vam je potrebna liječnička pomoć, obratite se Vašem osobnom liječniku ili odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

10. Pritužbe i sporovi

Prodavatelj poštuje postojeći Zakon o zaštiti potrošača, a obvezan je uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Ukoliko kupac ima pritužbe moli se da se obrati telefonom, putem e-maila ili pismeno na adresu. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i nastaviti dalje komunikaciju sa kupcem u dobroj namjeri rješavanja pritužbe ili spora. U dobroj namjeri prodavatelj će nastojati riješiti sve nesuglasice, pritužbe ili sporove mirnim putem.
 
Evolve d.o.o.
Braće Begić 6
71000 Sarajevo, BiH
E-mail: info@evolve.ba